top of page

Nyhetsbrevet Relove: Yngvar Larsen!

Denne Relove-lørdagen er Yngvar Larsen i rampelyset! 
 

Det er kreativiteten og skaperkraften som puster liv inn i noe som for andre kan sees som noe dødt

- Yngvar Larsen


Yngvar Larsen er utdannet skulptør og maler ved Vestlandets kunstakademi og College of Art i Ghana. Gjennom sin lange 30 års karriere arbeidet han multidisiplinært med installasjon, skulptur, grafikk og maleri. Også i fritiden liker han å være på hytta si, der det alltid er noe som må fikses og ordnes! Han forteller at han jobber konseptuelt i sin kunstpraksis, som vil si at ideene bak verket er avgjørende for hvilke kunstneriske valg han gjør. 


Yngvar startet i RELOVE høsten 2022. Han forteller at Relove har gitt han anledningen til å møte mange unge spennende mennesker på kursene, i tillegg til det flotte fellesskapet med andre kunst- og designkollegaer. Hans beskrivelse av sin rolle på kurs lar seg ikke å parafrasere - den er fantastisk som den er: 


Jeg elsker å arbeide med barn og ungdom, og så tenker jeg at det bra for meg som en middelaldrende hvit mann med grått hår og skjegg å jobbe med multi kulturelle barn og ungdom, på samme måte som jeg tror det er bra for dem å møte en som meg, som bruker symaskin og broderer. Menn kan også sy.


Yngvar forteller at det er opplagt at siden vi må ha et sterkere fokus på bærekraft, må vi også være mer oppmerksomme på hva slags materiale vi bruker. Han påpeker at gjenbruk og redesign handler i tillegg om å se muligheter i materialene man får og finner. “Det er slik som Espen Askeladd som sier “Jeg fant, jeg fant - og det kan jeg bruke til noe””. Dette utsagnet er så presis, at den burde bli et slagord på Relove sine sykurs! For det er slik det skjer på sykursene våre - barna finner noe i haugen med brukte tekstiler, og lager skatter med det de fant. Og dette hjelper Yngvar dem med med stor glede!


Se mer på: www.yngvarlarsen.com 


 

Noen av Yngvars tidligere kunstverk: 
EN KOPP FOR HVER VILLE TIGER, 2020 / Teknikk: 3900 håndmalte pappkrus med tigermønster. / Det var ca 3900 ville tigre på jorden i 2020 og koppene speiler antallet.Comments


Nyeste blogginnlegg
bottom of page