top of page

Nyhetsbrevet RELOVE: Julie Skarland!

Dagens RELOVE-kursholder er Julie Skarland!

 

Vi [i Relove] inspirerer og utdanner barn og ungdommer til å sy, og som i fremtiden kan reparere og sy sine egne klær."

-Julie Skarland


Et lite spill først: Her er tre påstander, en av dem er en løgn. Hvilken?


  1. Julie har et eget motemerke.

  2. Julie har bodd i tre land.

  3. Julie er fra Oslo.


Svaret er i teksten :)


Julie Skarland er motedesigner, utdannet ved Studio Berçot i Paris. Etter utdannelsen, bodde og arbeidet hun i Paris, der hun også etablerte sitt motemerke “Julie Skarland”. Kolleksjonene hennes ble presentert på flere motemesser, blant annet i Paris, Milano, New York og Tokyo. Etter 20 år i Paris flyttet hun til New Delhi i India, hvor hun produserte kolleksjoner basert på gjenbruk av indiske tekstiler. Hun påpeker at det som er spennende med gjenbruk, er de begrensningene redesign gir. Hun bodde i 10 år i New Delhi, før hun flyttet til Oslo. Per dato jobber hun i både Oslo og New Dehli. Fra 2022 underviser hun også i søm og gjenbruk ved Oslo Kulturskole.


Julie har blitt med i RELOVE i 2017, altså kun 2 år etter at RELOVE ble etablert av Eline Medbøe. Dette gjør henne til en av våre mest erfarne kursholdere. På spørsmålet om hva hun liker best med RELOVE, trekker hun fram “hyggelige kollegaer og syglade kursdeltakere”.


Så kanskje ikke så vellykket som detektiv (som hun ønsket i barndommen), men definitivt en vellykket motedesigner og kursholder i RELOVE!

Svar: 3 er løgn. Julie er fra Trondheim. 

Et av Julies tidligere prosjekter:Comments


Nyeste blogginnlegg
bottom of page