top of page

Nyhetsbrevet RELOVE: Katya Bukhantsova

Hei! Dette er andre artikkel i vår intervjuserie om RELOVE sine kursholdere og ledelsen! Neste ut er Katya Bukhantsova, vår dyktige daglig leder!

 

Om våre unge kursdeltakere vil som voksne stille seg spørsmål "kan jeg reparere eller gjenbruke det" før det kaster noe, hjelper det MASSE!

-Katya Bukhantsova


Vi starter med en fun facts om Katya! Hva er utdanningen til tidligere kursholder, og per dato daglig leder i Relove?


Helt riktig, fysiker! Men hennes hovedvirke ble kunsthekling! Dette er en teknikk der man hekler fritt og uten oppskrifter. “Foreløpig jobber jeg med prosjekt "Kunsthekling i ull" det jeg utvilker nye mønstre og design i norskprodusert ullgarn og forsøker å lage oppskrifter og fremgangsmåter på dem” forteller hun.


Katyas tid i Relove startet i 2016, da dattera hennes kom hjem med brosjyre om etterskoletilbud i bydelen Bjerke, en “kurs i redesign”. På den tiden var Katya ny i Norge, og trengte en språkpraksis, så hun kontaktet Eline Medbøe og meldte seg inn som frivillig. “Det var slitsomt”, husker Katya. “Men det var veldig effektivt også:)” tilføyer hun. Etter et halvt år startet Katya som kursholder. På den tiden holdt Relove seg kun på Bjerke, men når Katya flyttet til Holmlia, ble det tid for en redesign-ekspansjon. Hun tok initiativ til å starte lignende tilbud i Oslo Syd, noe som hun hadde ansvaret for i flere år. Gjennom sin tid som kursholder, møtte hun på flere barn med inspirerende ideer. Noen finner på å lage en scrunchie med glidelås for å gjemme godteri, mens andre lager en flott uglemaske. Etter hvert ble hun valgt inn i styret, og senere til daglig leder, stillingen som hun trives med, selv om savnet etter kursene er stort.


På likt med lederen for Relove Eline, er gjenbruk heller en livsstil for Katya enn bare jobb. “Når man kjøper en ting i butikken, betaler man en viss pris, men verdien av denne tingen skaper man mens den er i bruk” filosoferer hun. Ved å reparere og gjenbruke, gjør man sin sats i fremtiden (og for lommeboka si). Ikke minst, er prosessen viktig! Dette er kvalitetstid man tilbringer med venner eller familie. Selv pleier Katya å lage bursdagskort med sønnen sin ut fra gamle aviser for å ha en felles aktivitet.


Dagens bokanbefaling fra Katya: “Løgneren Locke Lamora” av Scott Lynch

 

Noen av Katyas tidligere prosjekter:Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
Nyeste blogginnlegg
bottom of page