top of page

Om oss

RELOVE er en frivillig organisasjon som har som formål å spre kunnskap om kreativt gjenbruk, redesign og omsøm av klær og tekstiler til alle aldersgrupper.

 

Organisasjonen ble stiftet i 2015 på initiativ fra tekstilkunstner Eline Medbøe som hadde holdt sy- og redesign kurs for unge jenter på Årvoll Gård siden 2013. Organisasjonen består av medlemmer som er opptatt av bærekraft og miljø og som ønsker å lære videre søm- og håndarbeidsteknikker. 

Hvem er vi?

8aa2d4_11bc882042034e48910845b11d99ae0a_

Eline Medbøe

Eline Medbøe er tekstilkunstner og jobber kun med gjenbruksmaterialer. Hun har en allsidig bakgrunn innen kunst- og kulturfeltet som kunstner, gallerist, kurs- og foredragsholder. Eline Medbøe er ansvarlig for prosjekter og aktiviteter som avholdes av RELOVE.

www.elinem.no 

8aa2d4_2764958f89e0465e8105f98f7d7eac6f_

Katya 
Bukhantsova

Katya Bukhantsova er en ukrainsk tekstildesigner og jobber med kunsthekling og broderi. Katya startet som frivillig i organisasjonen. Så har hun vært kursholder for RELOVE frem til 2022 da hun tiltrådt som daglig leder.

www.katerina.co.ua

8aa2d4_6228d4b429de44ebbaaf8f75c3adcb67_mv2_d_1352_1803_s_2.jpg

Tonje Høydal Sørli

Tonje Høydahl Sørli er utdannet tekstilkunstner. Hun har arbeidet med

blant annet billedvev i mange år, og har lagd klesmerker for klær. Det å lære

bort og formidle liker hun veldig godt, derfor tok hun praktisk pedagogisk utdanning for kunst, design og håndverk ved OsloMet i fjor. Har også erfaring fra DKS og diverse verksteder for barn og unge.

http://www.tonjesorli.com

8aa2d4_aba0c5e306c14baf8d9168cd234d320b_mv2.jpg

Matilda Höög

Matilda Höög er utdannet billedkunstner. Ved siden av å jobbe med maleri og tegning i kunsten sin, er hun opptatt av tekstil, spesielt mønster, farger, kombinasjoner og sanselige kontraster. På fritiden nålefilter hun små objekter i ull som hobby/kunst. “Det er flott å jobbe med hendene, for eksempel med å sy, for å få tankene til å flyte fritt. Gjør man det i gruppe er sjansen stor for økt inspirasjon og glede gjennom gode samtaler.”

www.matildahoog.com

13308261_1034785356576198_3433103321528758619_o.jpg

Hanna Høiness

Hanna Høiness er utdannet billedkunstner. Ved siden av jobben som maler har hun alltid redesignet og reparert flittig. Hun er opptatt av å finne bærekraftige løsninger og å lage nytt av gammelt. I tillegg har hun lang erfaring med å jobbe med veiledning og undervisning, bl.a. som faglærer på Kunstskolen i Rogaland og gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Hun har studert praktisk pedagogikk ved høgskolen i Oslo. Hanna er en av kursholderne i RELOVE.

www.hannahoiness.no

unnamed.jpg

Julie Skarland

Julie Skarland er norsk moteskaper og tekstilkunstner. Hun har bodd og arbeidet i Paris i 20 år, og i New-Dehli i 11 år. I 2016 flyttet hun til Oslo. Hun har erfaring med å holde kurs for barn og unge gjennom Den Kulturelle Skolesekken og er nå en av våre kursholdere.

​Foto: Guri Dahl

Snapchat-1801761436.jpg

Cecilie Løvik Sveen

Jeg jobber kreativt innen ulike sjangre som billedkunst, illustrasjon, og diverse tekstile håndverk.

Lek, utfoldelse og ikke ta alt så seriøst er viktige elementer i mitt arbeide såvel som daglige liv. 

Bilde.jpg

Bianca Cardoso

Utdannet kostymedesigner, opprinnelig fra Brasil. Jobbet med tekstilmaling til ulike klesmerker i Brasil som ville gjenbruke gamle tekstiler. I Italia jobbet hun med teppet restaurasjon. Seinere tok hun Praktisk og Pedagogisk utdannelse i Kunst og Håndverk ved OsloMet. Hun har lang erfaring med å jobbe med barn, med gjenbruk og reparasjon. Hun håper flere får oppleve gjenbruksglede fremover.

Bilde Tone 2020 2.jpg

Tone Eikholt

Tone Eikholt er utdannet lærer i formgivingsfag og jobber som billedkunstner innen tresnitt og litografi. Hun har erfaring som kursholder innen ulike kreative teknikker for barn, ungdom og voksne. Hun holder også kurs innen grafiske
teknikker i eget atelier på Nordstrand i Oslo.

regine3-kopi.jpg

Regine Stensæth Josefsen

Regine Stensæth Josefsen er utdannet billedkunstner med master fra KhiB. Hun jobber med maleri, tegning og performance. Til performancene syr hun egne kostymer av ulike materialer som skumgummi, rør, tekstiler og funnede gjenstander. Humor er en viktig del av alle hennes prosjekter og hun er interessert i å skape interaksjon og møter med mennesker. Nå tar hun et år med praktisk pedagogisk utdanning i design, kunst og håndverk på OsloMet.
https://www.reginejosefsen.org

IMG_3713.jpg

Anna Friedel

Anna Friedel er motedesigner med utdannelse fra ESMOD. Med mange års praksis hos flere designere i Seattle og New York. Spesialiteten en Haute Couture, mange kjente personer har vært pyntet i hennes kreasjoner. Har jobbet som søm lærer hos Folkeuniversitetet i over et tiår, parallelt undervist privat med søm og design. 

Er nå kursholder i Relove

Aleksander Sahr Bilde.jpg

Aleksander Sahr

Aleksander Sahr er tekstilkunstner, med Bachelorgrad i Kles- og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo, og Mastergrad i Estetiske fag - Mote og Samfunn fra OsloMet. Parallelt med sin praksis som tekstilkunstner har Aleksander har jobbet som assisterende kostymedesigner for Maskorama (NRK), stylist, kurator, motekritiker, og nå; kursholder for Relove.

319815603_565921318720107_5118022727979631836_n.jpg

Yngvar Larsen

Yngvar Larsen er billedkunstner og kunstpedagog. Han har undervist og holdt workshops for alle aldersgrupper og nivåer. Som billedkunstner jobber han med maleri, grafikk og skulptur.
https://atelier.as/atelier/yngvar-larsen/a/MWngGpB4dYeOzSv0zDyU 

_MG_3309-Edit.jpg

Tonje Plur

Tonje Plur er utdannet klesdesigner med svennebrev i kjole- og draktsøm, og jobber som tekstilkunstner. Hennes kunstneriske praksis befinner seg i rommet mellom mote, håndverk og billedkunst, hvor hun jobber skulpturelt med tekstil og referanser til påkledning. 

296417681_1133942000493217_1282946504988596606_n_edited.jpg

Antonina Bukhantsova

Hei! Jeg går avsluttende år på Oslo Katedralskole og kommer fra Ukraina. Jeg er kursholder og har ansvaret for nettsiden :) 

image00001 (1).jpeg

Thea Sudland

Hei! Jeg heter Thea, og jeg jobber som kursholder hos Relove. Jeg liker å være kreativ og å jobbe med mennesker :)

IMG_20230114_204345_754.jpg

Anton Levitskiy

Hei! Jeg heter Anton. Jeg jobber som kursholder hos Relove. Jeg har flyttet fra Ukraina og bor i Norge ikke så lenge, men har allerede lært litt norsk og liker å holde kursene)

Image.jpeg

Lavin Yousif Kadir

Hei! Mitt navn er Lavin, og jeg jobber hos RELOVE. Jeg liker å lære nye ting, og jobbe med andre mennesker :)

Våre samarbeidspartnere

Kompass & Co

RELOVE har samarbeidet med Kompass & Co siden 2014. Kompass & Co har deltatt med miljøarbeidere, frivillige og ungdommer som har fått arbeidstrening og opplæring gjennom RELOVEs prosjekter. Kompass & Co er et kooperativ bestående av grønne og sosiale entreprenører. De gjør alt fra dyrking av grønne rom og takhager til streetfood, cafèdrift og redesign. Gjennom deres prosjekter får ungdommer en mestringsarena og arbeidstrening.

http://kompassogco.no

MUV – Kreativt gjenbrukssenter
MUV er Mulighetenes verksted - hvor barn kan erfare at verdiløst avfall kan forvandles til noe vakkert i en meningsfull prosess. MUV samler inn gjenbruksmaterialer og inspirerer barnehager til å jobbe med gjenbruksmaterialer. De har gitt oss materialer til kurset ”Fra søppel til gull!” og vil bidra i et familiearrangement vi planlegger på Kulturhuset Veitvet i januar 2018.

 

Nabo Oslo
Nabo Oslo skaper møteplasser kunnskapsdeling og legger til rette for at mennesker som bor i nærmiljøene kan gi hverandre et løft. De driver et prosjekt på Veitvet hvor kvinner med innvandrerbakgrunn får arbeidstrening og utvikler sy-produkter i samarbeid med NAV. Nabo Oslo og RELOVE har inngått en samarbeidsavtale om Kompetanseutveksling.

Miljøagentene Veitvet

Miljøagentene er barnas egenmiljøvernorganisasjon som hjelper oss å samle inn materialer til våre kurs og vi samarbeider om felles aktiviteter.

Nysirkus Bjerke

Våre sy- og redesignkurs på Kulturhuset Veitvet er en del av Nysirkus Bjerkes backstagekurs. Vi har et nært samarbeid og deltagerne på kursene deltar i å sy kostymer til mange av aktivitetene på Nysirkus.

http://www.nysirkusbjerke.com/

Bydel Bjerke
RELOVE samarbeider med Bydel Bjerke om å avholde kurs og delta på arrangementer i Bydelen.

 

Kulturhuset Veitvet
Fra 2016 innledet RELOVE et nært samarbeid med Kulturhuset Veitvet hvor vi får låne kurslokaler,
systua på kulturhuset og samarbeider om arrangementer, rekrutering og synliggjøring av prosjektet på
Veitvet.

 

Deichmanske Bibliotek Bjerke

Vi samarbeider med biblioteket om å avholde sy- og redesignaktiviteter annen hver søndag.

 

Årvoll Gård
RELOVE leier lager på gården og deltar med visninger og verksteder for barn i forbindelse med gårdens faste arrangementer: Sommer på Årvoll Gård, Jul på Årvoll Gård og Vinter på Årvoll Gård. Vi har også et godt samarbeid med det frivillige miljøet på gården som Bjerke Husflidslag og Kvinnegruppen. 

bottom of page