Om oss

RELOVE er en frivillig organisasjon som har som formål å spre kunnskap om kreativt gjenbruk, redesign og omsøm av klær og tekstiler til alle aldersgrupper.

Vi tilbyr kurs og aktiviteter for barn og unge i Oslo. Kursene i bydel Bjerke gjør vi i samarbeid med Nysirkus Bjerke. I bydel Gamle Oslo samarbeider vi med Circular Ways. Vi mottar støtte fra Sparebankstiftelsen DNB for å tilby faste kurs på Holmlia og Majorstua. Våre kurs og workshops ledes av profesjonelle kursholdere og frivillige.

 

Organisasjonen ble stiftet i 2015 på initiativ fra tekstilkunstner Eline Medbøe som hadde holdt sy- og redesign kurs for unge jenter på Årvoll Gård siden 2013. Organisasjonen består av medlemmer som er opptatt av bærekraft og miljø og som ønsker å lære videre søm- og håndarbeidsteknikker. 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Hvem er vi?

8aa2d4_11bc882042034e48910845b11d99ae0a_

Eline Medbøe

Eline Medbøe er tekstilkunstner og jobber kun med gjenbruksmaterialer. Hun har en allsidig bakgrunn innen kunst- og kulturfeltet som kunstner, gallerist, kurs- og foredragsholder. Eline Medbøe er ansvarlig for prosjekter og aktiviteter som avholdes av RELOVE.

www.elinem.no 

8aa2d4_2764958f89e0465e8105f98f7d7eac6f_

Katya 
Bukhantsova

Katya Bukhantsova er en ukrainsk tekstildesigner som spesialiserer seg innen gamle håndarbeidsteknikker som irsk hekling, båndhekling og ungarsk blondemaking. Hun har mye erfaring med søm og er kursholder for RELOVE.

www.katerina.co.ua

8aa2d4_f611346720d94d0bb40fd6c07934b97a_

Kaja Elisen

Kaja har fått arbeidstrening og opplæring gjennom RELOVE siden 2015 gjennom Kompass & Co. Hun er med på å utvikle kursene våre for barn og unge og deltar i veiledningen av deltakerne på kurs og workshops. Hun har et stort engasjement for miljø og bærekraft og er utdannet gartner. Kaja har laget hjemmesiden vår og er web-ansvarlig for RELOVE.

kaja.elisen@gmail.com 

8aa2d4_6228d4b429de44ebbaaf8f75c3adcb67_

Tonje Høydal Sørli

Tonje Høydahl Sørli er utdannet tekstilkunstner. Hun har arbeidet med

blant annet billedvev i mange år, og har lagd klesmerker for klær. Det å lære

bort og formidle liker hun veldig godt, derfor tok hun praktisk pedagogisk utdanning for kunst, design og håndverk ved OsloMet i fjor. Har også erfaring fra DKS og diverse verksteder for barn og unge.

http://www.tonjesorli.com

8aa2d4_aba0c5e306c14baf8d9168cd234d320b_

Matilda Höög

Matilda Höög er utdannet billedkunstner. Ved siden av å jobbe med maleri og tegning i kunsten sin, er hun opptatt av tekstil, spesielt mønster, farger, kombinasjoner og sanselige kontraster. På fritiden nålefilter hun små objekter i ull som hobby/kunst. “Det er flott å jobbe med hendene, for eksempel med å sy, for å få tankene til å flyte fritt. Gjør man det i gruppe er sjansen stor for økt inspirasjon og glede gjennom gode samtaler.”

www.matildahoog.com

8aa2d4_c1abe363962040eda78d9c0fd0670f78_

Hanna Høiness

Hanna Høiness er utdannet billedkunstner. Ved siden av jobben som maler har hun alltid redesignet og reparert flittig. Hun er opptatt av å finne bærekraftige løsninger og å lage nytt av gammelt. I tillegg har hun lang erfaring med å jobbe med veiledning og undervisning, bl.a. som faglærer på Kunstskolen i Rogaland og gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Hun har studert praktisk pedagogikk ved høgskolen i Oslo. Hanna er en av kursholderne i RELOVE.

www.hannahoiness.no

unnamed.jpg

Julie Skarland

Julie Skarland er norsk moteskaper og tekstilkunstner. Hun har bodd og arbeidet i Paris i 20 år, og i New-Dehli i 11 år. I 2016 flyttet hun til Oslo. Hun har erfaring med å holde kurs for barn og unge gjennom Den Kulturelle Skolesekken og er nå en av våre kursholdere.

​Foto: Aaslaug Vaa

8aa2d4_5133e57857854f8fbe2b1956959e5471_

Svetlana Pedersen

Svetlana er skredder og har mye erfaring med å holde kurs i søm og redesign for voksne og barn. Hun begynte som frivillig i RELOVE i 2016 og har de siste årene jobbet som kursholder for både RELOVE og Nabo Oslo.

8aa2d4_2aee986459d24f9eb8cf70959d2976ce_

Isabella Oracion

Isabella har fått arbeidstrening og opplæring gjennom RELOVE siden 2014 gjennom Kompass & Co. Hun er med på å utvikle kursene våre for barn og unge og deltar i veiledningen av deltakerne på kurs og workshops.

8aa2d4_8ff42324f2ae4fa7ba7905b56896c9e7_

Haranni Umakanthan

Haranni får arbeidstrening og opplæring gjennom RELOVE. Hun har tidligere vært med på våre kurs i redesign. Nå er hun med på å utvikle kursene våre og å veilede barn og unge hos RELOVE. Haranni er glad i å jobbe med mennesker og utdanner seg til å bli sykepleier. Hun er kreativ, god til å danse og har en smittende entusiasme.

Snapchat-1801761436.jpg

Cecilie Løvik Sveen

Jeg jobber kreativt innen ulike sjangre som billedkunst, illustrasjon, og diverse tekstile håndverk.

Lek, utfoldelse og ikke ta alt så seriøst er viktige elementer i mitt arbeide såvel som daglige liv. 

Bilde.jpg

Bianca Cardoso

Utdannet kostymedesigner, opprinnelig fra Brasil. Jobbet med tekstilmaling til ulike klesmerker i Brasil som ville gjenbruke gamle tekstiler. I Italia jobbet hun med teppet restaurasjon. Seinere tok hun Praktisk og Pedagogisk utdannelse i Kunst og Håndverk ved OsloMet. Hun har lang erfaring med å jobbe med barn, med gjenbruk og reparasjon. Hun håper flere får oppleve gjenbruksglede fremover.

192575987_893773067869218_79158360200912

Antonina Bukhantsova

Hei! Jeg heter Antonina. Jeg går på Oslo Katedralskole og har arbeidstrening hos Relove. Mine arbeidsoppgaver er film og foto, samt oppfølging av denne nettsiden.

image00001 (1).jpeg

Thea Sudland

Hei! Jeg heter Thea, og jeg jobber som kursholder hos Relove. Jeg liker å være kreativ og å jobbe med mennesker :)

IMG_20180520_134123.jpg

Ismahan

Teksten og bildet kommer snart

Våre samarbeidspartnere

Kompass & Co

RELOVE har samarbeidet med Kompass & Co siden 2014. Kompass & Co har deltatt med miljøarbeidere, frivillige og ungdommer som har fått arbeidstrening og opplæring gjennom RELOVEs prosjekter. Kompass & Co er et kooperativ bestående av grønne og sosiale entreprenører. De gjør alt fra dyrking av grønne rom og takhager til streetfood, cafèdrift og redesign. Gjennom deres prosjekter får ungdommer en mestringsarena og arbeidstrening.

http://kompassogco.no

MUV – Kreativt gjenbrukssenter
MUV er Mulighetenes verksted - hvor barn kan erfare at verdiløst avfall kan forvandles til noe vakkert i en meningsfull prosess. MUV samler inn gjenbruksmaterialer og inspirerer barnehager til å jobbe med gjenbruksmaterialer. De har gitt oss materialer til kurset ”Fra søppel til gull!” og vil bidra i et familiearrangement vi planlegger på Kulturhuset Veitvet i januar 2018.

 

Nabo Oslo
Nabo Oslo skaper møteplasser kunnskapsdeling og legger til rette for at mennesker som bor i nærmiljøene kan gi hverandre et løft. De driver et prosjekt på Veitvet hvor kvinner med innvandrerbakgrunn får arbeidstrening og utvikler sy-produkter i samarbeid med NAV. Nabo Oslo og RELOVE har inngått en samarbeidsavtale om Kompetanseutveksling.

Miljøagentene Veitvet

Miljøagentene er barnas egenmiljøvernorganisasjon som hjelper oss å samle inn materialer til våre kurs og vi samarbeider om felles aktiviteter.

Nysirkus Bjerke

Våre sy- og redesignkurs på Kulturhuset Veitvet er en del av Nysirkus Bjerkes backstagekurs. Vi har et nært samarbeid og deltagerne på kursene deltar i å sy kostymer til mange av aktivitetene på Nysirkus.

http://www.nysirkusbjerke.com/

Bydel Bjerke
RELOVE samarbeider med Bydel Bjerke om å avholde kurs og delta på arrangementer i Bydelen.

 

Kulturhuset Veitvet
Fra 2016 innledet RELOVE et nært samarbeid med Kulturhuset Veitvet hvor vi får låne kurslokaler,
systua på kulturhuset og samarbeider om arrangementer, rekrutering og synliggjøring av prosjektet på
Veitvet.

 

Deichmanske Bibliotek Bjerke

Vi samarbeider med biblioteket om å avholde sy- og redesignaktiviteter annen hver søndag.

 

Årvoll Gård
RELOVE leier lager på gården og deltar med visninger og verksteder for barn i forbindelse med gårdens faste arrangementer: Sommer på Årvoll Gård, Jul på Årvoll Gård og Vinter på Årvoll Gård. Vi har også et godt samarbeid med det frivillige miljøet på gården som Bjerke Husflidslag og Kvinnegruppen.