top of page

Inspirasjon

Her har vi samlet informasjon og linker til deg som ønsker å bli mer miljøbevisst i forhold til hvordan du forbruker klær og tekstiler.

Tekstilindustrien fører til stor belastning på miljø og klima. I tillegg blir mange klær produsert under uetiske forhold med store negative konsekvenser for de som jobber i tekstilindustrien. Man kan bli nedslått av mindre, men vi ønsker å fokusere på de store positive konsekvensene det vil ha å få et mer bevisst forhold til klærne vi kjøper og bruker. Er du glad i å sy og lage ting kan du ha det morsomt med å sy om, reparere og redesigne klærne som ellers ligger bakerst i klesskapet.

Relove_DSC5243_GD.jpg
logo_edited_edited.png

Relove - tips

Kjøp klær du faktisk trenger og vil bruke. Kjøp klær du elsker!

 

Følg vaskeanvisningene på plaggene og ikke vask oftere enn du trenger, det sliter unødvendig på klærne.

 

Før du kjøper nytt, sjekk bruktmarkedet. Bruktbutikker, finn.no og andre bruktsalg-apper gjør det lett å finne brukte klær av høy kvalitet. Brukt er dessuten billigere enn nytt.

 

Gå jevnlig gjennom klesskapet ditt og få oversikt over hva du faktisk bruker.

Slitte klær kan repareres eller gjøres om. Søk inspirasjon på pinterest, youtube og instagram.

 

Søk på DIY – do it yourself. Søk også på mending og visible mending for å se spennende måter å reparere klær på. Det er enorme mengder inspirasjon der ute!

Gi bort eller selg det du ikke bruker. Levér gjerne klærne til oss i Relove. Vi bruker gjenbrukte tekstiler til våre kurs og workshops. Eller gi klærne bort til Fretex.  Husk at du kan levere inn alt av tekstil, så lenge det er rent. Til og med hullete, single sokker! Ingen tekstiler i restavfallet!

IMG_20161103_155905_1_edited
IMG_20170621_155736
IMG_20170822_100850
bottom of page