top of page

Nyhetsbrevet RELOVE: Matilda Höög!

Hei og hå, ukens Relove-nyhetsbrev kommer nå! Idag slo vi av en prat med Matilda Höög! 

Matilda Höög er en svensk kunstner. Hun er utdannet ved Trondheim Akademi for billedkunst, og har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Ved siden av maleri og tegning, er hun også opptatt av tekstil, spesielt mønster, farger, kombinasjoner og sanselige kontraster. 


Kanskje klikker det noe i bakhodet når du hører navnet hennes? Hun har nemlig deltatt i høst i NRKs “Portrettmesterskapet”, der hun imponerte dommerne med sin unike teknikk. Hun har laget portretter i nålefiltet ull!


Som barn visste hun ikke hva hun ville bli. Etter hvert skjønte Matilda at hun vil bli kunstner. Og godt er det. Arbeidene hennes er både spennende og kreative. Hun jobber blant annet med maling, ull og pyrografi. Pyrografi er tegning med svipenn på tre. I tillegg har hun laget flere kortfilmer. 


Matilda har vært en del av Relove-teamet siden 2019. Hun forteller at Relove gir henne muligheten til å holde på med det hun liker best, å skape. Hun synes både det er inspirerende å jobbe med brukte materialer, og ikke minst digg å spare penger! 

Noen av Matildas tidligere verk: 


Comments


Nyeste blogginnlegg
bottom of page