top of page

Et tilbakeblikk på 2019

For et år 2019 har vært. Det har skjedd så mye gøy!

La oss spole tilbake og ta en titt på noe av det som skjedde i løpet av året...

Vi startet året 2019 med åpningsarrangementet av Miljøhovedstaden Oslo på SALT. Her hadde vi sy-workshop i 2 dager for hele familien og det kom utrolig mange folk! Videre i løpet av året gjennomførte vi flere familieworkshops og utviklet redesign-oppskrifter som vil bli sluppet på Instagram/Facebook og på hjemmesiden i løpet av 2019 og 2020. Dette som en del av Miljøhovedstadens program, med støtte fra Miljøhovedstaden.

Det blir stadig flere kursholdere og frivillige med i RELOVE. Det er fantastisk! Da kan vi utvide antall aktiviteter og syverksteder med fokus på reparasjon og gjenbruk. Det er en glede å inspirere barn, unge og voksne til å se verdien og mulighetene som ligger i alle tekstilene vi omgir oss med!

RELOVE kom på radio hele 2 ganger i 2019!

Hør her fra 01:34 (Kolafei med Rune Nilson, NRK P1)

Og hør her fra 35:00 (Norgesglasset, NRK P1)

KlimaOslo besøkte oss på Vollebekk Fabrikker og på Kulturhuset Veitvet. Resultatet ble en kjempefin artikkel om RELOVE! Les hele artikkelen her.

RELOVE var med på UKM Veitvet og gikk videre til UKM-finalen i Oslo! Flere deltakere fra torsdagskurset gikk catwalk og viste fram selvsydde selskapskjoler av gjenbruksmaterialer. I tillegg fikk noen deltakere fra tirsdagskurset "Fra søppel til gull" være med å vise sine kostymer og instrumenter. Fotograf Guri Dahl tok noen fantastiske bilder! Se alle bildene her.

I 2019 fikk RELOVE støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til å starte faste sykurs på Deichman Holmlia og Majorstua. På Holmlia er det Katya Bukhantsova som har ansvaret og på Majorstua Tonje Høydahl Sørli. Les mer om kursene her.

Med grønne midler fra Bydel Bjerke fikk vi etablert et kostymelager for sceneaktiviteter for barn og unge i bydelen og vi hjalp Tonsenhagen Musikkteater med å redesige kostymer til to av deres oppsettinger. Vi lagde også noen kostymer for Nysirkus Bjerke.

På TEKSTILLAB på Vollebekk fabrikker var ungdommer i arbeidstrening med på å utvikle oppgaver og aktiviteter til våre kurs. Vi forsket på tekstiler og bærekraftig tekstilforbruk.

Vi har gjennomført familiekurs på Vollebekk Fabrikker som har trukket mange voksne, barn og unge med støtte fra BUFDIR og Frivillighetsmidler fra Bydel Bjerke.

RELOVE, under ledelse av Eline Medbøe, fikk midler fra Bymiljøetaten for å redusere materielt forbruk i et prosjekt hvor frivillige og ungdommer i arbeidstrening videre-foredlet og lagde interiør- og møbeltekstiler av brukte materialer.

Våre faste aktiviteter på Kulturhuset Veitvet og Deichman Bjerke og Tøyen (Biblio og Deichman Tøyen) er like populære og har blitt flittig brukt av kreative barn og unge.

I 2019 ble vi leid inn på festivaler og biblioteker og vi har hatt workshops på Deichman Grünerløkka, Nydalen, Stovner, Oppsal, Klimafestivalen, Miniøya med fler. Ombrukshjul på Veitvet i samarbeid med Kulturhuset Veitvet ble også en stor suksess!

I løpet av 2019 har vi som sagt knyttet vi til oss flere nye kursholdere: Bianca Cardoso har tidligere bidratt som frivillig og er nå en av våre engasjerte kursholdere. Cecilie Løvik Sveen er nå en av kursholderne på Holmlia.

TUSEN TAKK til alle som har bidratt til at 2019 ble et heidundranes år for RELOVE! Takk for alle bidrag og donasjoner. Takk til alle frivillige og kursholdere. Og selvfølgelig, et stort TAKK til alle som deltar på våre kurs og workshops. Det hadde ikke gått uten dere!

Nyeste blogginnlegg
bottom of page